Venüs
geri gidiyormuş ve bütün mesele buymuş J
Gezegen hareketlerinin bu denli etkilediği kimler var meraktayım J aslında konum bu değil artık .. enerjim
şükürler olsun yükseliyor yavaş yavaş mutluyum :) ama aslında sizinle daha önce
paylaşımlarımdan farklı bir şeyi paylaşacağım bu yazımda .. yemek tarifleri bloğu
değil benim sayfam takip edenler farkındadır aslında .. ama bugün ev
arkadaşımın mımmm mımmm diyerek yediği ve benimde gerçekten beğenerek
uydurduğum ;) bir makarna tarifimi sizinle paylaşmak geldi içimden ..
yorumlarınızı da merak etmiyor değilim aslında .. görüntüsü itibariyle oldukça
beğeni toplayan tabağımın, renkli makarnasının da tadını denemenizi tavsiye
etmiyor değilim :) Ben üniversite hayatım boyunca ailemden uzakta 2 şekerpare
ile hayatımı sürdürdüm ve evin aşçısı konumundaydım .. ve bu durumda benim
özgürlüğümdü ne yaparsam onu yiyorlardı : ))
Şaka bir yana yani deneme yanılma gelişme süreçleri sonunda ve içimdeki
istek doğrultusunda gelişerek bende yemek yapıp yedirme olayı zamanla tavan
yaptı ve uydurma yemekler de bu dönemde gelişti diyebilirim .. Özgürlük her
anlamda insanı geliştiren bi’şi.. öyle ki sonuca varmanız için bi zamana ihtiyacımız
var ve bu zaman ve yaratıcı alan için annemizin ‘ ayh sen bırak ben onu ben 2 dakika da yaparım, Çık çık çıkk ne hale
geldi mutfak ,, yoook o öle yapılmaz,
bırak sen kızımm ‘ ve buna benzer demeçlerinden uzaklaşmak bu
anlamdaki İlk özgürleşme hareketimizdir.. ve bu biz kızları besler, mutfak anlamında
ehlileştirir .. Bu döngü içerisinde hayatıma şuan başka bir şehirde devam
etmemden mütevellit yine mutfakla aram gayet iyi , durmak yok yola devam
kıvamında bir ilişkimiz var her anlamda .. :) sonuç itibariyle makarna tarifini
alalım dediğinizi duyuyorum … makarnamın adı ‘ ilkyaz ‘ rengarenk ve insanın canını çektiren görüntüsü bana baharı
hatırlattı sanırım ..
İlkyaz Makarna
1 adet
havuç
1 adet
kırmızı biber
1 adet
yeşil biber ( koyu yeşil olanlardan )
1 adet
soğan
1 çay
bardağı süt
2
kişilik kadar makarna
Karabiber
Tuz
Biraz da
sevgiii J
Olay şudur
hemen anlatıyorum .. Sevgili soğanımızın canını yakacak da olsak , karamel
rengine varıncaya kadar kısık ateşte durmadan kavuruyoruz .. iyice
bronzlaştığında daha fazla canını yakmamak için bir tabağa alıp
dinlendirebiliriz kendisini .. Bir tencerede zeytinyağında önce jülyen incecik
incecik doğradığım şekerpare havucumuzu kavuruyoruz .. Bu karıştırma işlemini
ben tüm malzemelerimi hazırladıktan sonra yapıyorum ki hiçbir malzemede siyah
yanık lekeleri oluşmasın diye .. Biraz kendinden geçince kırmızı incecik
doğranmış biberlerimiz ekliyoruz ki sevenleri ayırmak olmaz .. Onu da
bayılttıktan sonra , sessiz sedasız yeşil biberlerimiz ekliyorum keza onlarda
jülyen incecik doğranmıştır.. İyice kavrulan sebzeciklerimizin üzerine önce karamelize olmuş soğanlarımı ekliyoruz
ardından bir tutam karabiber, tuz ve sütümüzü ekliyoruz ki şahane bi görüntü ve
kokunun sizi cezbetmesine hayran kalacaksınız ;) ardından sütün çekilmesini
bekleyeceksiniz altını kısıp .. Birazı çekilen sosumuzun içerisine yavaş yavaş
haşlanan çubuk makarnalarımızı ekliyoruz .. Biraz alt üst ettikten sonra .. …
Servisee hazırr : )) Afiyet olsun , canlar …
Sevgiylee
…
ben bayılırım makarnaya tarifi deneyeceğim :)sevgiler
YanıtlaSilHoş geldinizz ;) Çok memnun oldum .. Mutlaaka deneyin çok memnun olurum :) ayrıca denedikten sonra yorumunuzu da bekliyorum ömür hanım ..;) Bir tane daha makarna tarifim var uydurma :)Onu da paylaşmayı düşünüyordum, sizin için öne alacağım o paylaşımımı :)
Sil