29 Ocak 2013 Salı

inaNmaK ...


Yaşamadığınız hiçbir şeyi yazamazsınız .. Yani mesela çok mutsuz bir anınızda coşkulu mutluluk fışkıran bir yazı çıkmaz kolay kolay ortaya.. Ama bazen zorlamak lazım .. mutsuzken bile kahkahalarla dolmak lazım .. Gülmek içn mutlu olmak için oldukça sebep var aslında .. Benim bir sloganım var yakın arkadaşlarımla ‘ her şeyin başı sağlık ‘ sağlık olsun her şey olur.. Ne güzel bir şükrediş biçimidir aslında bu .. Nasıl bi’ azim, hırs, başarma duygusu gizlidir altında .. Boş vermişlik gibi gürünse de pes etmişsin gibi  dursa da uzaktan.. Pes etmediğinin inadının resmidir yakından bakınca .. Sağlığım var mı hiçbir şey kurtulamaz elimden .. Her olumsuz durumu aşarım .. İşim mi yok ? Oluurr iyi olsun da her şey benden tarafta, her şeyin üstesinden gelebilirim .. Evet gelebiliriz !!

 Güç bizim, bize en yakın tarafımızda .. İçimizde ruhumuzda nefesimizde .. Güçlü durmak güçlü olduğun anlamına gelmez ama yıkılmadığını gösterir hiç değilse herkese .. 

Hiçbir şeye inanmadığınız olur zaman zaman .. Kendinize bile !.. İnsan nasıl olurda hangi halet-i ruhiye de kendine dahi inanmaz bilmiyorum ama ;) Öyle bi duygu var afili duruyor yazınca .. Bırakın güzel durduğu yerde kalsın , yazılarda, romanlarda, şiirlerde.. Ne olursa olsun, hayatınızı sürdürmeniz izin verildiği saatlerinizin olduğuna inandığınız sürece , kendinize inanmaktan vazgeçmeyin.. Umudu hayal ettiğiniz ne varsa ona yakıştıracak, peşinden sürükleyecek sadece sizsiniz, biziz aslında.. Başkalarına bağlarsak umudumuzun zincirlerini, nefes almak dahi bir nevi esaret olacaktır zamanla..

Çevremizde kimse olmadan zorlanabiliriz, evet elimizi biri tutsun istiyoruz iyi-kötü anlarımızda, sevincimizi çoğaltan sevdiklerimiz sıkıtımız da alırlar çoğu zaman bir çırpıda.. Ama yine de esir olmamak, kendini sevmek, ‘umudu’ uzaklara daldığında düşlememek, yanında hissetmek , gülümsemeyi her sabah uyandığında en zor anında dahi hatrından çıkarmamak, ‘en kötü durumda’ senin olmadığını bilmek , her şeyin güzel olacağına inanmak, gerek ..
 
Mesela mutlu bi’ gün başlasın bu gün ve sadece kendin için evinin odanın ruhunun havası değişsin diye ve kimseden beklemeden kendine bi’ buket kır çiçeği al .. Vazona koy .. ve mutlu ol  .. İç karartıcı güneşten yoksun olduğumuz şu günlerde oldukça iyi gelecektir .. :)

Sevgiyle .. aşkla ..
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder