29 Ocak 2013 Salı

GerçeKteN ..



Gerçekten her zaman yanında olacağına inanacağı bir insana ihtiyacı var mı herkesin ? Olmazsa olmazları.. Elimden tutmazsa zor anlarımda düşerim dediği öylesine saf öylesine inanılmaz bi’ inaçla sevmeye devam ettiği , dostu arkadaşı başlığını ne koyduysa artık .. Var mı böyle insanlar çevrenizde hala ?

   Büyüyünce herşey dönüşüyor değişiyor farkındalık artıyor ve can yanıyor.. Büyümenin ne anlama geldiğini, sevdiğin birini kaybettiğinde ve bu kayıpların zaman mekan iyi an kötü gün demeden gerçekleşmesinden ve artarak devam etmesinden anlıyor insan .. evet büyümek bu aslında .. Bol kayıplı bir boyuta geçiş.. Anne karnında gibi olsa istiyor bazen insan .. Büyüse ve en güvenli yerde büyüse ve hiçbir şey önemli önemsiz onu etkileyemese .. Hayal , belli ki ..

Sorgulamadan yaşayanlar mı daha mutlu bu oyunda ? Sorgulamadan, sormadan, dikkate almadan varsayarak, olmuşlara bakmadan, dokunmadan hissetmeden derinden .. Peki amaç mutlu olmak mı yalnızca? Değil belki de sadece mutlu olmak değil .. Ama mutluluk , büyürken yitirilen inançları inanışları güvenişleri ve bunların yitirilişindeki kalpte yaşanan hassasiyeti örseleyen bir sihir gibi .. Mutluluk bir büyü misali, uzun süreli değil, ama olduğu müddetçe tüm gerçekleri unutturan bir his sadece.. vee her şey bu illüzyonu daha fazla yaşayabilmek için aslında ..

   Ne mutlu ediyor sizi, kiminle olmak .. kime sarılmak .. kiminle paylaşmak sıkıntıları en mutlu; en özel anları .. ve paylaşmak  yaşanırlığı bölüşmek ,arttırmak  ne ekliyor eksilen insanlığımıza ..Birine inanmak istiyorsun yaşın ilerledikçe, ve birilerine gerçekten güvenmek , sarılmak .. Bir şeyler anlatırken gözlerinin içine baksın istiyorsun seni dinlediğini bilmek istiyorsun böylelikle, seni dinlediğine dahi ‘inanmak’ ... Büyümek bi’ tür farkındalık artışıdır .. ve bu farkındalık artışı olur olmadık her şeye takılmak güdüsünü artırır bünyedeki ve yerli yersiz her an en ufacık bişiye dahi kırılma, bozulma, yalnızlaşma durumuna esir eder ruhları ..

   Samimiyet .. kime yakışıtrırsınız bu kavramı ? Birinin samimi olduğu kanısına nasıl varılır? Bugün samimi olduğunu düşündüğünüz yarın en olmadık bi’ anda, canınızın yandığı bi anda, tüm samimiyetsizliği ile dokunursa sizden tarafa .. Önceki zamanlara dalan gözleriniz, gerçekliğe uyanırsa bi sabah .. ve öncesindeki ‘gerçek’ .. Eskiden sarılıp güvendiğin zor zamanlarda eline sarıldığın ‘gerçeklik ‘..

Hayat mı zor ? Hayatınıza kattıklarınız mı? Yanınızdakiler mi en yakınınız, yoksa daha hiç tanışmadıklarınız mı? Dostum derken neye aldandınız? Kime darıldınız, aşkımm derken kime sarıldınız, kimleri aldattınız .. Büyüdünüz mü sizde benim gibi ?

Var mı yanınızda her koşulda elinizi tutacağına, hiç olmadık zamanlarınızda çıkıp size tüm içtenliğiyle sarılacağını bildiğiniz dostlarınız… Sizi dinlerken kalbinin sesini duyduklarınız .. Gözlerinize bakarak dert anlatan sıkıntı paylaştıklarınız.. En mutlu anınızda sizden daha çok mutluluğunuzu arttıranlarınız… Güveni, samimiyeti, inancı, sevgiyi, onun kalbinde duyduklarınız... Onunla çoğalıp, onunla eksildiğiniz..

Var mı hala? Yanınızdalar mı? Sarılın onlara, dokunun zor zamanlarda bakışlarınızla.. Sevgiyi bilerek paylaşmaktır ya büyümüş olmak ve büyüdünüz mutlaka, kaçınılmaz tutulamayan zamanda …

Sevgiyle, aşkla … 7 aralık 2012
 


                                                                                      
 

2 yorum:

  1. hakiki sevgi ile her daim yanıbaşımızda olacak yurekler versin Yaradan...
    Çok hoştu yazınız.
    takipteyim müsadeniz ile.
    bende beklerim sayfama,arzularsanız...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok memnun oldum hem beğeninize hem de arkadaşım olmanıza ;) hoş geldiniz .. Ben de takipteyim sizi çok beğendim blogunuzu ;) Güzel dilekleriniz samimi yorumunuz için de ayrıca çok teşekkür ediyorum .. ;)

      Sil