30 Ekim 2013 Çarşamba

sevgiLi baHar , merHaba ...



Güz .. Sancılı mevsim vesselam .. Yaz sabahları göz bebeklerini zorlayan öğlen yakıp kavuran sıcaklığını şimdilerde kalın hırkalar, sıcak kahveler içimizi ısıtacak ne varsa yaparak birkaç ay öncesini ararken buluyoruz kendimizi .. Hayır bence cidden abartıyoruz, sonbahar başladı beri herkes de ‘dünyanın’ sonu geldi naraları, transit ilkyaza geçme çabaları :) İlk kez değil 3 ay da bir yaşadığımız zamanları abartmakta üzerimize yok :) Her zamanın her anın yaşamımız boyunca yaşadığımız en mutlu en karanlık anların bize söylemek istediklerini anlatırcasına işlenmiş mevsimlerimiz var aslına bakarsınız ..

Herkesin ilkyazı olur içini kıpır kıpır eden, arkadaşlıkları dostlukları, hevesle beklediği üniversite yılları, ilk doğum anı , o ilk bakış bebeğine , ilk aşkı .. Güz varır bazen her birimizin yamacına .. sığınırız, ısınırız.. Dinleniriz kucağında .. çetin geçen günlerimiz olur, soğuğun yüzümüze sillesini çarptığı sabahlar gibi gerçeklerle sarsıldığımız anlarımız olur .. Amaa sonunda sıcağı seven görünce mırlayan kedi misali keyiften dört köşe zamanlara açarız tüm pencerelerimizi .. Böyle değil mi aslında .. dört mevsimi ruhumuzun her anında yaşayabilen biz, doğa farklı zamanlara bürününce katlanamıyoruz..

Güz kızıyım ben .. Doğum zamanım itibariyle .. Severim de o ayrı .. 
Ama güneşe endeksli yaşayanlardanım ben de .. Güneşli sabahlar, serin akşam üzerileri, omzunda hırkan dumanı üzerinde kahvene dost, arkadaş sohbetleri .. Yüzümüzü pembeleştiren soğuğun serinliği, temizliği .. Aslında o kadar da depresif değil gibi geldi güz bana :) .. Her anı her günü her mevsimi yaşanılacak ne varsa hali hazırda, güzelleştirecek sadece tek bi’ kişi var galiba ..
kendimiz ..

Doğa bile her üç ayda modunu, havasını, suyunu, güneşini yağmurunun şiddetini bile değiştiriyor ve bize mesajı veriyor aslında..

Değişmek lazım.. ve ‘baharlar’ bunun için biçilmiş kaftan sanırım  ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder