23 Temmuz 2013 Salı

deNiz, kum, günEş ..



Mevsim yaz .. güneşin sıcağında masmavi denize daldırsın istiyor insan gözlerini .. kıyısında uyumak , gece kucağına sığınıp gülüp çoşup, sessiz sessiz ağlamak  ..

yaz demek deniz demek .. yaz demek sıcağı , ancak onunla sevmek demek .. mevsim yaz .. her işin askıya alınması , hayatın yalızca bu vakitte  ‘es’ vermesi demek ..  her sabah maviliklere daldıramasanız da gözlerinizi yaz demek diğer taraftan miskin miskin izlenilen dizilerin tekrarına esir olmak demek tam olarak aslında ..

 Bu kadar özlemle bahsettiğim denize aşık biriyim evet .. vee bu yıl 1 haftalığına en yakın arkadaşımla (ayça'm) denizin, gezmenin yeni yerler görmenin verdiği hazza vardık .. Daha önce gitmiş oraları görmüş olanlarınız vardır mutlaka , biz bu yıl Sarımsaklı’yı Şeytan Sofrasını Badavut’u ve  Cunda’yı keşifteydik aslında .. 

1 haftamızı öylesine keyifli programladık ki yakında gezilip görülecek ne varsa , nesi meşhursa ki sahilde satılan Kavuniçi dondurmasını şiddetle tavsiye ederim, daha önce böylesi bir konseptte dondurma yemediğimiz için bize oldukça farklı ve lezzetli geldi diyebilirim ..

Bi gezi yazısı olsun bari :) şayet nereye gitsem tatilim tadından yenmez doyum olmaz diyorsanız .. ben Sarımsaklıyı önerebilirim .. bodrum çeşme hariç tutulursa :) oldu da yolunuz düştü miskin miskin deniz güneş güneş deniz yapmayıp az vakit ayırıp hemen yakınında minibüsle gidebileceğiniz (şayet aracınız yoksa) Badavut sahilini görmenizi tavsiye ederim .. harika bir ortam.. denizi gerçekten çook temiz .. rengarenk boyanmış hasır şemsiyeleri, ve sakin ortamıyla tam dinlenilesi bir yer .. koyun sol tarafında denizle bütünleşmiş ağaçlar size bir adada denize giriyormuşsunuz hissini veriyor ve bizz buna bayıldık :)

Buradan tekrar sarımsaklıya dönecek olursak gün batımında mutlaka Şeytan Sofrasına gidin derim .. Oldukça yüksek bir yer burası ve inanılmaz rüzgarı var :) bazı yerlerde fotoğraf çekilmek oldukça güçtü .. her gün rutine bağlanmış gün batımını seremoniyle izleme gibi bi durumumuz olmadığından bir kere kendinizi böylesi güzel bir manzara da gün batımıyla ödüllendirebilirsiniz .. Biz aynen öle de yaptık ..

Sarımsaklının Papalina adında meşhur bir balığı varmış .. hani gittik de yemedik demeyin .. Öyle sizi şaşırtacak denli lezzetli ya da değişik bir balık değil .. normal bir balık ama gidip de yememek olmaz ..

Tabikii Ayvalık tostu .. Daha önce yemişsinizdir ama eminim ki buradaki lezzeti hiçbir yerde bulamazsınız .. ilk gün kahvaltımızı onunla yaptık ve kaldığımız her öğlen onu yiyip artık son günlerde görecek halimiz kalmasa da kendisini, cidden harikaydı ve çok lezzetliydi ..Özellikle tavsiye edilirrr ..

Ve tabikiii Cunda ..

Cunda’yı çok çokk çok beğendik .. Çok şirin ve harika mimarisi var .. Ayvalıkla Cunda birbirine bağlanmış kara yoluyla da ulaşım var .. Vapurla veya taksi dolmuşlarla ulaşım söz konusu .. Ama Ayvalık'a gidip Cunda ya gitmemek olmaz .. Mutlaka gidin .. Yıllara meydan okuyan, ve kim bilir kimlerin aşklarına, dostluklarına arkadaş sohbetlerine şahit olmuş Taş Kahvesine oturmadan geçmeyin .. vee
çok şirin, oldukça eğlenceli görünen Rum meyhaneleri vardı .. 
Eğlenmeyi sevenler kaçırmayın derim ..
  
  Şuan aslında çalışmam gereken sınavım olduğu için bu günleri anlatmak bana oradaymışım hissi vererek beni en azından birazz mutlu etti :) ama gerçek hayat tam da masamın üzerine bana bakıyor … Önüm arkam sağım solum İngilizce olmuş durumda ..     
    Ama ki benn hiç umudumu  kaybedecek birine benziyor muyum ? :) aslaa (şüküürr:)… şimdii eylüle kadar ders, ama ondan sonrası belkii daha güzel tatillere ya da farklı turlara gebedir , kim bilir ?



               

20 Temmuz 2013 Cumartesi

herKesin bir 'Ayça'sı olmaLı, bu hayatta ...







Birileri girer hayatınıza .. Kimine sevdanız yaraşır, kimine dostluk bulutları sarılır ...  Birileri girer hayatınıza , olmadığı anları unutturur varlığıyla .. Kimileri ağlatır, gidişiyle .. Kimi sevindirir yokluğuyla, kimilerinin de varlığı gülümseme sebebiniz olur dar zamanlarınızda .. Yanılabiliriz hepimiz ama , sevdiğimiz, sevildiğimiz anın dışına çıkılınca kalbimizden uzaklara düşenleri buluruz kimimiz yıllara dayanan dostluklarda dahi zamanla .. Ama birisi yüreğinizi alır avuçlarına en zor, en dayanılmaz anlarınızda .. Çaresiz çırpınışlarınıza dokunur varlığıyla, yok oluşunuza müsaade etmez, hiçbir zaman, asla …
Sırtınızı duvara dayamaya çekindiğiniz, insanın insanın kurdu olduğu, dostluğun çok uzaklara göç ettiği, sevdaların sorgulandığı, en saf hali yaşamın çocukluğun uykuya daldığı, bazen sıcak bir yüreğe, bazense sadece sımsıcak sarılan bir çift kola ihtiyaç duyduğumuz, bu zamanlarda …
 İşte o benim, benim böyle bir çift kolum var, zor zamanlarımda acılarıma sarılan, sevinçli anlarımda birlikte göz yaşlarıma dokunan , sevdiğimiz şarkıları geceleyin yıldızlara, kahkahalarımızı gündüzleri gökyüzüne savurduğumuz .. 

Bir Ayçam var ..

Herkesin bir ‘ayçası’ vardır, hayatında mutlaka .. En mutlu anını bölüştüğü , acılarını onunla dillendirip, unuttuğu, varlığına ihtiyaç duyduğunda, telefonun diğer ucunda tamda işte ‘o’ anda , bir çok kelimenin tarifini mümkünsüz kıldığını, tek bakışınızla anlayan, anlatabildiğiniz .. İllaki yıllara dayanması, yılları arkasına almasına gerek yok , gerçek dostluğun .. ki bizimki yıllara dayanır .. en güzel yılları ardına almış, daha güzellerine kucak açmıştır aslında ..
 Tüm bunları bana yazdıran, daha fazlasını varlığıyla, pamuk yüreği ve sevgisiyle bana yaşatan Ayçam.. İyi ki doğmuşsun , İyi ki yurtta tek kişilik odaya çıkmışım o yıl ve sana yer açmışım eski odamda .. iyi ki sevmişsin beni, sevdirebilmişim sana kendimi .. İyi ki seninle aynı evi paylaşmışım en güzel anılarımı seninle süslemişim , ne mutlu banaa ..  ve ben artık senin pamuk kalbin ve içine dünyaları sığdırabildiğin o güzel gözlerin olmadan, herhangi bir özel günümü düşünemiyorum galiba... anladın sen :)
Canımınn içiii yeni yaşın ve bundan sonrakii her yaşınnn, sana her daim sağlık , sonsuz mutluluk, sevgiii aşşkkk sevdiklerin ve ailenlee nice nicee nicee güzel anlar bahşetsin .. birlikte mutluluktan, attığımız kahkalardan dolsun yalnızca gözlerin ..

Seniii çok seviiyoorrrrr bu kız … 

ve hep yanında olacak bilesin . nokta :)