20 Haziran 2013 Perşembe

#direNtürKiyemm






Toplumsal açıdan oldukça sancılı haftalar geçiriyoruz .. Taraflara bölünmemizi gerektirmeyecek denli insancıl bir konunun, siyasi emeller ve iktidar hırsının, insan olmanın önüne geçtiği vakit toplumun, insanların nasıl büyük bir kaosa düşğünü hep birlikte gördük …Umarım herkes bir şekilde görmüştür .. Çünkü bu süreç bir çoğumuzun öncedentahminlerde bulunarak güven duymadığı, bir çoğunun da böyle olduğuna inanmak istemediği ve hala inanmadığı ‘ medyanın ikiyüzlülüğü'  bir kez daha gözler önüne serildi .. Günün haberlerini öğrenmek için rutin olarak acılan kanallara artık parmaklarınızın gitmediğini  sanırım çoğunuz benim gibi yaşamışsınızdır .. Bir gün deselerdi ki ‘ gündemi Twitter dan takip edeceksin, yok artık der geçiştirirdim .. 2 yıldır çok çok az kullandığım bu sosyal paylaşım sitesinde 2 haftadır attığım tweet sayım 3 5 7 ye katlandı :) desem yalan söylemiş olmam .. Can sıkıcı bir süreç, okuyan kimsenin de canının sıkılmasını istemem , ama bu konuya değinmeden de oldukça ara verdiğim yazılarıma dönemezdim ..


Evet bir ulusu idare etmek, herkesin kabul edeceği politikalara, projelere imza atmak oldukça ütopik .. Öyle ki toplum bölmesek de ayrıştırmasak da ister istemez, bölük ve ayrışık durumda.. Ancak bu yapıyı daha da derinleştirmek veya bütünleştirmeye çalışmak, işte o bizim elimizde .. Tercih burada siyasetçilere, iktidara kalmış oluyor .. 

Bu yapı içerisinde gördük ve daha da önemsedik ki ‘saygı  saygı saygıı … Oldukça önemliymişş.. Hep deriz ya en ufak bir ilişkimiz de dahi ‘saygı bitti mi , o ilişki biter ..’ diye .. Bunu yaşadık .. ‘Saygı’ kelimesinin yazıldığı gibi okunduğunu ancak okunduğu gibi okuyan herkesin aynı oranda özümseyemediğini gördük .. Öyle ki bir tarafta, bir projenin yapılması istenmiyor diye az daha  savaş ilan edilecekken, bir dolu senaryo ile toplum dışına itilmeye, darp edilmeye başlanmışken,  bir tarafta ise  ‘saygı’ mitingleri düzenlenebildi .. Böylesine çelişkilerle ve ilginç siyasi söylemlerle dolu 3 haftaydı …

Ben merkezci siyasetin, ya da ‘biz’ merkezci siyasetin, yaptım olacak tarzı çocuksu tartışmaların , insanların gözündeki yok oluşunu ve olayları bambaşka yerlere kolaylıkla sürükleyebildiğini biliyoruz artık .. Ben inanıyorum ki insanları, kurumları birbirine dövdürmeden siyaset yapmak mümkün, ama bu bi’ tercih … Siz kavga yollu siyasetten daha çok prim yaptığınızı düşünüyorsanız ‘ ben ağacımı kestirmem , altında da yasarım ‘diyen insanlara, düşman gözüyle bakıp, ortalığın gaza dumana bürünmesine razı olabilirsiniz .. veyahut ‘ tamam hata yapılmış düzenlemeye gidilir vs tarzı konuşmalarla , ‘suçluyu’ yurt dışında aramaktan vazgeçip, olayların büyümesinin önüne geçebilirsiniz  .. Bu tamamen yönetenin inisiyatifine kalmıştır ..


Umarım bundan sonra , daha yapıcı söylemlerle daha güzel günler geçiririz .. Toplum denilen ve çeşitli özellik nitelik sahibi insanlar topluluğuna eşit mesafede durmayı, farklı düşünceleri savunan, farklı ırk farklı desenlerdeki insanlara ‘sırf insan’ oldukları için daha ‘insancıl’ davranıldığı nice günler yıllar görebiliriz .. Mutlaka bir şeyler değişecektir bu yaşananlardan sonra ..  ve bu değişim inşallah her birimizin hayrına olur .. Siyasetsiz değil ama ‘kötü’ siyasetsizz , ağacın yeşilin bol olduğu kedili köpekli nice güzel gün hepimizin olsun .. Ne kadar ‘bölücüyü’ dışarda da arasalar , aramızdalar .. Ama bir olmak, birlik olmak şükür ki bizim elimizde .. Birbirimizi sevelim :) he bi de saygı duyalım …
Sağlıcakla kalın … :)

#direntürkiyem