6 Nisan 2013 Cumartesi

döRT yeNİ hayAt ...



Tüm cemreler indiği toprağa havaya suya .. ve kalplere aynı zamanda .. Güneş, ılınan havalar, coşan ağaçlar, çiçekler, kuşlar, tüm kış gizlenen ve artık gün yüzüne çıkan böcekler .. Ohh hepsiyle haşır neşiriz bundan sonra :) ''Ben her bahar aşık olurum, … dım dım dımm … ''şarkısı gibi ben her bahar aşık olmam ancak her bahar bi 'coşku bi umut bi' böyle kıpır kıpır olurum .. herkes gibi aslında .. uzun zamandır yazmamanın vermiş olduğu coşkuyla ben de peşpeşe yazar oldum .. Ara girdi istemesem de blogumu çok sevsem de.. Yine girebilir ancak boşlamama gayretindeyim .. paylaşmayı arzuladığım şeyler birikti.. Okuduğum kitaplar .. sonraa yeni bir makarna tarifiii :) sonraaaa kedilerimli hayatımmm sonraaa daha bi sürü şey varr … Burada bazılarını yakinen tanıdığım bazılarını bloglarıyla tanımaya gayret ettiğim bir hayatım var .. İçinize sığrımadığınız, dilinize yok olup heba olmasına gönlünüzün razı olmadığı bir mecra burası .. Öncesi suya yazılan yazıyken, şuan birileri okuyor ama hiç değilse, belki beğeniyor.. İçten içe eleştiriyor .. Belki kendini buluyor .. Diye düşünmek bile inanılmaz bi mutluluk .. ben aslında böyle bir yazı yazmak amacıyla yola çıkmamıştım , ama benim yazdıklarıma ilgi gösterip okuyan herkese teşekkür etmek isterim .. Daha da paylaşımların açık olduğu, varlığınızı hissettiğim günlere :) sevgiyleee kalın , sağlıkla … :)

Bu arada bu benim penceremin önü .. İnanılmaz mutlu oluyorum onlara her baktığımda .. Hep böyle bişin hayalini kurardım, ertelemedim gittim 4 çiçekle hayalimi yaşanılır kıldım .. Bazen hiçbir şey yokken , kendimize dönüp 'seni seviyorum', demeyi bilmeliyiz sanırım .. Başkalarına değer verirken erteleyebildiğimiz benliğimizi de zaman zaman doyurmalıyız .. Ertelenen dilekler listesi yapabiliriz mesela .. Bizi düşlerimizde doyuran sevinçlerimizi hayata geçirip, kendimizi sevmeliyiz .. Ben başladım yavaş yavaş .. Size de tavsiye ediyorum.. Listemde sırada ne var bilmiyorum ama meselaaa, güzel bi kitaplık istiyorum .. Fotoğraf çekmek ..hımm başka başka :) başkaları da arkası yarına kalsın :) Benden bugünlük bu kadar canlar …



yALnızLıkLArı bÖLüşmEk Her NOtada ...




Sen, çünkü yoksun yanımda neyleyim istanbuluu .. Sonbaharda ….‘
‘Sensizlik bana çok iyi geldi , ne kadar da ihmal etmişim kendimi …’
Şarkılar,ağlatır,şarkılar, yazdırır, şarkılar yaşatır.. Şarkılar yakar yıkar..
Olmadık zamanlarda olmadık anıları gelir de kalbinin orta yerine kondurur .. Yüreğe ağır yükler yükler .. Kelimeleri kifayetsizleştirir .. Yoksullaştırır .. Özletir .. Özlemediklerini dahi bulup buluşturur ..
Şarkılar , seni bazen öyle bi' anlatır ki .. Duyamazsın sağırlaştırır … Sevdiğini özletir, sevmediğini bile sevesini getirir .. Belki olmasaydı , bu notalar bu şarkılar bu yürekler dahi ortaya çıkamayacaktı .. Romantizm iki güle sığdırılamaz .. Belli günlere sevgi yüklenemez asla .. Başkalarının gözüne sokarak sevgi yaşanamaz ki .. Sevgi , sindir .. Sevgi pinhan .. Sevgi ..Sahip çıkabilmektir , düşlerine .. Verdiğin sözleri , gözlerine gömmemektir sevdiğinin, yaşamaktır .. Yaşatmak tabi aynı zamanda …

Bu sebeple midir bilmem, ben ne yazarsam yazayım arkasında bir şarkı vardır mutlaka .. Şarkılar insana olmadık zamanlarda, olmadık duygular yaşatırlar .. Gözlerinize hüznü bularken, aynı anda içinize umut serper.. İletemediğiniz mesajların şarkılarla ulaştığına inandırırsınız kendinizi  .. Başkasının ruhuna esir olur, duygulanır, sevinir coşar, yorulur, durulursunuz ..

İçinize sığdıramadıklarınızı, paylaşamadığınız zamanlarda.. Acıya esir olunan bir gecede .. Anlatsan olmaz, yaşamaktan kaçtığında ..Sevdiğinden vazgeçip, düşlere sığındığında .. Bilip de bilmezden geldiğinde,sevip de sevmekten vazgeçtiğinde .. Uzaklara daldıkça, daha da yaklaştığında başı boş bir umuda..

Böyle işte galiba.. Belki de rahatlatıyoruz kalplerimizi .. Aynı acıların ortakları var, bölüşüyoruz demek ki.. Aynı anda düşmüyor yaşlarımız ama aynı sızılara bürülü gecelerimiz olmuştur mutlaka .. Başkasının mutsuzluğuna sevinmek değil ki bu, sadece yalnız olmadığını bilmek galiba ..Yalnızlıkları bölüşmek her bir notada , usulca ..



3 Nisan 2013 Çarşamba

SoNLar vardır caN yakar, soNLar vardır canA caN katar ...




Her şey geçiyor zamanla .. Kapanmaz dediğin yaraların izlerini bulamıyorsun , en derinlerde.. Sakladığını sandığın acıların gün yüzüne çıkıveriyor bir anda .. Görmez dediğin gözlerinin başka aşklara savruluyor, izliyorsun umarsızca .. Sızıların varsa da zamana sığdırdığın , şarkılarda arar oluyorsun eskittiğin heyecanını ..

Unutmaya cesaretimiz yok .. Kaybolmaktan korkuyoruz, gerçeklikler karşısında .. Yaralandığımız yerde tekrar tekrar yalnız kalmak acıtır, eskiye tutunup yol alıyoruz gizlice .. Eskiden bakışlarında ısındıklarımızın , yokluğunda gülüyoruz, yokluğunda ağlıyoruz, yokluğunu  yaşıyoruz kalabalıklar arasında ..
Bazı günler olur neşeyle başlarsın , bir şarkıya takılır düşlerin ,, Yıllarına esir ettiğin oluverir her karşına çıkan .. Onu duyar, onu yaşarsın .. Dillendiremediğin acıların olur , yaşayamadığın aşkların .. Bitmesin istediğin , tükenen .. Bitsin isteyip de, yıllara meydan okuyan, inadına …
Herkes aşık olur .. Herkes sever zamanı gelince .. Kimi kıymet bilir, saklar soluğunda .. Kiminin düşlerine sığarsın ancak, zamanla .. Ama erkek başka , kadın başka sever galiba  ..
Erkek sevdaya düşer , kadın kaçar sevdadan ..Kadın aşk da yanar, kavrulur ,, erkek dokunamadığında, uzakta . Erkek bir kere sever, kaybetse de .. sevdası olur yaşar .. Kadın aşkını da yaşar , acısını da yaşar .. sevdaya düşmeden kalkar .. ve biter hayat bir şekilde devam eder ...
Her şey zamanla değişir .. En büyük acılar yanar, yakar .. Küllerini savurur zamana ..
Herkes farklı yollardan aynı acılara ulaşır zamanla ve  can yakar, kalp kırar..  Gün gelir yaktığı yerden de yanar, kanar .. ve sonlar vardır can yakar , sonlar vardır cana can katar .. Kimi günler sadece geçer , kimi günlerde asılı kalır düşlerin ve hala orada yaşar.. ..