16 Mart 2013 Cumartesi

HEyyy BuRdayımmm haLaaa :)






Sanırım bu sefer gerçekten uzuuun bir ara girdi yazılarıma .. Ben de her gün farkına varıp ertelemek durumunda kaldım .. bahar geldi derken sanırım  : )) Kış hoop daha hiçbir yer gitmedim der gibi kara boğdu bazı şehirleri .. baharda kar yağması da bi garip olmuyor değil hani .. kışın yağdığı kadar romantik değildi şimdi : ) yine de Edirne’de akşam lapa lapa yağdı , gök yüzünü bir an da pamuklar sardı .. evet Edirnedeyim .. Birkaç günlüğüne gelip bir haftadır buradayım , gidemedim .. Bu kışın en moda şeyi ne diye sorsalar ….?? Bitmek bilmeyen grip salgını diyebiliriz hiç kuşkusuz :( Ciddi şekilde yakalandığım salgında perişan oldum , şükür kendime geldim : ) Aranızdayım .. hoşş buldum :)

Ne yapmalıyız nasıl yapmalıyız da istemediğimiz durumlardan sıyrılırız , açıkçası hala bunu tam öğrenmiş değilim .. Hayatımızı biz yönetemiyor gibi görünse de her şey ister istemez bizim elimizde .. Yön veremiyoruz belki, vermediğimiz kararlardan pişman oluyoruz ve hopp değişiveriyor her şey .. Ama yine de bir şeyler düşünecek olan , kararlar alıp sonuçlarına katlanacak olan bizleriz .. Bu hayat bir şekilde geldik ve şimdi büyüyoruz sözüm ona .. Ama bence hala yaşımız nerelere varsa da, yıllar bize deneyimler başlığı altında yaşanmışlıklar sunsa da biz hala o ilk günün şaşkınlığını taşıyoruz, bakışlarımızda, yaşadıklarımızda ..

İnsanın kendisine bir yol çizmesi galiba gerçekten zor .. Bi’ öncü bildirimler almak , rüyalara dalmadan her gece dualara bi ipuçları ekleyip öle uyumak gibi .. Hep bi umut, vazgeçemediğimiz.. geçen gün izlediğim bir programda veteriner şunu dedi : ‘ Eğer insan sevdiği işi yaparsa, hayatı boyunca çalışmak zorunda kalmazmış ..’ Nasıl güzel ve nasıl doğru bir söz .. Bu konuda çelişkiler yaşayanlar vardır mutlaka hala .. Çoğu insan ‘çalışmaktan ‘ yorulur mesela .. Diğerleri şanslılığını gururla sunarken bazıları için için ağlar .. Ben de hala hayatım boyunca sevdiğim işi yapabilmek adına savaşıyorum galiba .. Bi umuttur tutturmuşummm :) diyesim var ..

Kışa bürünmüş bir bahar sabahı .. Puslu bir hava .. Bu kış hissettiremediği soğuğundan vazgeçmek istemeyen kış ve baharı arzulayan çiçeklenmiş harika ağaçlar ..

Galiba hepimiz bu aralar sersemlemiş bahar gibiyiz :)

Hadi hayırlısıı …

 ( çook sevdiğim harika bi' şarkıyla başbaşa bırakıyorum sizleri.. )
.....
güzel günler bizi bekler ..
eyvallah dersin olur biter .. .
.......
..
bıraksam kendimi şöyle ooh ne rahat ..
bu da geçer gülüm yaşamana bakk ..
alınacak dersler vaarr.. sorulacak sorular ..
bu da geçer gülüm bizden bu kadarr ...
beNim hala umudUm vaR ..

6 Mart 2013 Çarşamba

mEvsİm baHaR ..






Umut saçan güneş .. Saat 4 ü görmeden karanlığa bürünmeyen masmavi gökyüzü .. Aşka gelen doğa .. ve içimizi kaplayan sevgi, aşk, umut, gülme hissi .. Bahar .. Tüm bunları doğaya da bize de yaptıran tek şey o galiba .. Tüm kış uykudan uykuya dalan bedenlerimizi canlandıran, aldığımız nefesi içimizde tutup tadını çıkardığımız zamanlar, tam kapımızın önünde artık .. Pencereden elimizi uzattığımızda , parlayan güneşe gözlerimiz yana yana baktığımızda hissediyoruz .. Bahar yanı başımızda ..

Ne zaman oldu içimde coşku kaldı .. Paylaşmayı ertelediğin ne varsa tam olarak varamadığın bir tat bırakıyor ,ruhunda .. İçinde yaşadıkların, dertler büyütüyor ya ertelediğin coşkular da taşmaya yer arıyor içten içe .. Bazen yoruluyoruz .. Taşımaya üşendiğimiz yüklerimizden ne vazgeçebiliyoruz ne de onlarla yaşamaya gayretimiz var, susuyoruz.. Altında da ezilsek gizli köşelerde gerçeklerin, gün yüzüne çıkma ihtimaliyle yüreğimizi sızlatıyor olsalar da büründüğümüz rollerden sıyrılamıyoruz .. O kadar kabullenmişiz ki hayatı geldiği gibi .. Çabayı umutsuzluklarla öylesine örtmüşüz ki, yalnız bize doğan güneşe bile şemsiyeler açıyoruz .. Kaybetmeyi öyle yeşertmişiz ki düşlerimizde, umut saçan duyguları düşman belliyoruz ..

Yine de umuda sarılı minik yürekler vardı, koskacaman kış boyunca ..  Isınmaya, tertemiz gökyüzünü yüreğine sığdırmaya hevesliler var hala .. Denizi sime bulayan güneşe dokunmaya cesaretli düşleri vardır mutlaka bazılarının .. Yeni başlangıçlarınızın baharı olsun bu bahar.. Sevmeyi ertelemediğiniz.. Sevdiğinizi haykırabildiğiniz .. Aldatmacalardan uzakta sevimli yuvalar kurduğunuz .. Sağlıklı her güne gülücüklerle uyandığınız.. Sevdiğiniz .. Seveniniz olsun ..

Hoş gelsin , ilkyaz .. Buyursun gelsin .. ;)